• Головна
  • Україна
  • Поліцейський на Житомирщині привласнив 500 тис. грн, вилучених у наркоторговця

Поліцейський на Житомирщині привласнив 500 тис. грн, вилучених у наркоторговця

Поліцейський відмовився повернути гроші навіть після того, як суд не визнав їх речовими доказами, фото ДБР

Колишнього слідчого поліції Житомирської області підозрюють у тому, що він забрав собі 500 тис. грн, які вилучив у чоловіка, підозрюваного в торгівлі наркотиками. Про це в середу, 3 січня, повідомили Житомирська обласна прокуратура й Державне бюро розслідувань.

Як сказано в повідомленні прокуратцури, слідчий одного з територіальних управлінь поліції Житомирщини привласнив майже пів мільйона гривень у різних валютах, які вилучив під час обшуку як речовий доказ у кримінальному провадженні. У прокуратурі додали, що це сталося у березні 2023 року під час затримання місцевого жителя за підозрою у незаконній торгівлі наркотиками.

Як стверджують у прокуратурі, поліцейський не забезпечив, відповідно до встановленого законом порядку, зберігання вилучених грошей, а залишив у себе. Слідчий не повернув гроші також після того, як суд відмовив у визнанні вилучених грошей речовими доказами та накладенні на них арешту.

За інформацією ДБР, поліцейського підозрюють у привласненні чужого майна, яке перебувало в його віданні, шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах та в умовах воєнного стану. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності