На Львівщині засудили трьох наркоторговців за жорстоке вбивство неповнолітньої пари

На Львівщині засудили трьох наркоторговців за жорстоке вбивство неповнолітньої пари

Вбивцям суд призначив 10, 13 та 15 років ув’язнення

Суд виніс вирок трьом вбивцям неповнолітньої пари, яке сталося ще три роки тому біля Золочева. Винними у вбивстві Юрія Дацківа та Анастасії Гетьман визнали: двох мешканців Золочівського району віком 23 та 22 роки та 20-річного львів’янина. Судом також доведено, що вбивці займалися продажем канабісу, повідомила Львівська обласна прокуратура у четвер, 26 жовтня.

За даними правоохоронців, у 2020 році двоє мешканців Золочівщини, яким тоді було 19 та 18 років, разом із 17-річним львів’янином продавали канабіс через Telegram-канали. Потерпілого, Юрія Дацківа, який тоді був теж неповнолітній, наркоторговці часто залучали до роботи. Він займався розповсюдженням марихуани.

Одного дня між спільниками виник конфлікт. Старші наркоторговці запідозрили Юрія Дацківа у крадіжці канабісу. Зловмисники вирішили «розібратися» з ним та домовилися про зустріч у лісі неподалік села Підгірці. Проте хлопець прийшов не сам, а зі своєю 16-річною дівчиною Анастасією Гетьман. Тоді троє злочинців до смерті побили пару битками, а тіла спалили та закопали у лісі.

Юрія Дацківа та Анастасію Гетьман оголошували в розшук, через кілька днів їхні обгорілі тіла знайшла поліція, а за кілька тижнів затримали й підозрюваних.

Як повідомила прокуратура у четвер, 26 жовтня, за жорстоке вбивство неповнолітніх на Золочівщині, а також за розповсюдження наркотиків, трьом злочинцям вже винесли вироки.

“Мешканців Золочівщини та львів’янина визнано винними в умисному вбивстві. Також мешканців Золочівщини засуджено за використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотиків, незаконний збут наркотиків, одному із них - втягнення неповнолітнього у протиправну діяльність. Їм призначено покарання - 15 та 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна та 10 років позбавлення волі”, — повідомили у прокуратурі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності