• Головна
  • Україна
  • Іноземець замовив вбивство власника столичного бізнесу та його дружини

Іноземець замовив вбивство власника столичного бізнесу та його дружини

затримання замовника вбивства

Правоохоронці інсценували вбивство щоби вийти на замовника злочину

Правоохоронці затримали в Одесі громадянина іноземної держави (імовірно, Молдови - ред.), який замовив убивство власника стоматологічного бізнесу. Зловмисник таким чином хотів заволодіти бізнесом жертви. Правоохоронці України та Молдови схилили до співпраці кілера, інсценізували вбивство та відправили, як доказ, замовнику фото. Після того, як зловмисник перерахував кошти, його затримали. Про це у п’ятницю, 6 жовтня, повідомив Офіс генерального прокурора України.

Як з’ясували слідчі, у вересні 2023 року замовник вбивства знайшов кілера, який погодився за 15 тис. дол. США ліквідувати підприємця у Києві. Замовник планував позбутись і дружини, як можливої спадкоємиці.

Виконавець злочину пішов на співпрацю. Під контролем правоохоронних органів він вів усі перемовини із замовником. Як аванс кілер отримав 5 тис. доларів США, ще 10 тис. — отримав після надання доказів вбивства. Про ліквідацію жінки мали домовитися вже після вбивства чоловіка. Над викриттям злочину працювали поліцейські України та Молдови за сприяння Інтерполу.

Також в Одесі та Києві відбулись обшуки в осіб, які можуть бути причетні до злочину. Замовнику злочину оголосили підозру в умисному вбивстві на замовлення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності