• Головна
  • Війна
  • СБУ затримала кілерів, які планували вбивства міністра оборони та керівника ГУР

СБУ затримала кілерів, які планували вбивства міністра оборони та керівника ГУР

СБУ затримала кілерів, які планували вбивства міністра оборони та керівника ГУР

Наразі обом затриманим повідомили про підозру у державній зраді

Служба безпеки України затримала кілерів спецслужб рф, які планували вбивства міністра оборони Олексія Резнікова та керівника ГУР МО України Кирила Буданова.

Про це 8 серпня повідомляє Служба безпеки України.

У результаті багатоетапної спецоперації СБУ знешкодила диверсійно-розвідувальну групу головного управління генштабу збройних сил рф, більш відомого як ГРУ. Зловмисники готувалися ліквідувати міністра оборони Олексія Резнікова та керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова, а також відомого українського активіста. За вбивство кожного з них російські "куратори" обіцяли винагороду в розмірі від 100 до 150 тисяч доларів.

За інформацією СБУ, ДРГ була сформована кадровими співробітниками воєнної розвідки рф. До її складу увійшов мешканець тимчасово окупованого Луганська, який у складі незаконних збройних формувань терористичної організації "ЛНР" брав активну участь у бойових діях на сході. За завданням координатора з москви, саме він, використовуючи свої зв’язки серед кримінальних кіл, підшукував кілера для вчинення замовних убивств. На його "пропозицію" відповів мешканець Києва. За 5 тисяч доларів він погодився ліквідувати українського військового, який, на думку окупантів, нібито причетний до фізичної розправи над російськими військовополоненими. Це вбивство мало стати "тестовим випробуванням" перед виконанням основних завдань ворога.

Для замаху на керівників оборонних відомств "зв’язковий" вирішив особисто прибути на підконтрольну українській владі територію. Тут разом зі спільником вони мали підготувати план "ліквідації" і подати його на затвердження своїм керівникам у рф. Зловмисник маскував маршрути переміщення, тому заїхав в Україну через територію Білорусі. Співробітники СБУ задокументували його прибуття до Волинської області через контрольно-пропускний пункт "Доманове" і зустріч зі спільником.

Щоб запобігти злочинам, контррозвідники Служби безпеки із залученням бійців Центру спеціальних операцій "А" затримали обох зловмисників у Ковелі. Під час обшуку у "зв’язкового" знайшли докази злочинних дій, а також паспорт громадянина рф.

Наразі обом затриманим повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та умисному вбивстві. Вирішується питання обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також тривають заходи для притягнення до відповідальності російських координаторів, які наразі переховуються у рф.

Читайте також:

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності