• Головна
  • Україна
  • СБУ затримала сім’ю колаборантів, які були охоронцями російської катівні в Херсоні

СБУ затримала сім’ю колаборантів, які були охоронцями російської катівні в Херсоні

СБУ затримала сім'ю колаборантів.

Росіяни зробили їх «інспекторами відділу охорони» в’язниці

Служба безпеки викрила ще двох колаборантів, які під час окупації Херсона працювали на рашистів, а після звільнення міста переховувались від правосуддя. Про це йдеться 25 березня на сторінці СБУ у соцмережі.

З окупантами співпрацювала вся сім’я

Зловмисниками виявились місцеві чоловік та жінка, які на початку повномасштабного вторгнення підтримали загарбників. За це їх призначили до складу адміністрації російської катівні, яка діяла на базі захопленої виправної колонії в Херсоні. Там вони стали «інспекторами відділу охорони» окупаційного об’єкта. Їм видали формений одяг російського зразка, зброю та «посвідчення».

Як встановило розслідування, колаборанти охороняли камери, до яких рашисти ув’язнювали учасників руху опору в регіоні й де потерпілих катували, намагаючись «вибити» з них згоду на співпрацю. Після звільнення Херсона обидва зловмисники переховувались від правосуддя, постійно змінюючи адреси проживання.

Але Служба безпеки все одно встановила місця їхнього перебування і затримала. Затриманим повідомили про підозру у колабораційній діяльності. Зловмисники знаходяться під вартою. Їм загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності