СБУ виманила з-за кордону і затримала трьох лідерів наркоугруповання

СБУ виманила з-за кордону і затримала трьох лідерів наркоугруповання

Для цього співробітникам Служби безпеки довелося провести оперативну комбінацію

Служба безпеки знешкодила міжнародне злочинне угруповання, яке продавало важкі наркотики до Євросоюзу. В результаті спецоперації у Києві та Запоріжжі затримали сімох учасників наркосиндикату, повідомила 26 березня СБУ.

СБУ зламала міжнародну наркотичну мережу

Серед затриманих троє керівників синдикату, мешканці Запоріжжя. Вони переховувались в одній із балканських країн і звідти керували наркобізнесом. Щоб їх затримати, співробітники СБУ провели оперативну комбінацію, під час якої зловмисників вивели на територію України й затримали.

За даними слідства, зловмисники налагодили збут до країн ЄС гуртових партій синтетичного наркотику – метадону, який одержували з декількох регіонів України. Для його переправлення до Євросоюзу використовували власну мережу наркокур’єрів, які під час перетину кордону вшивали наркотик в підкладку верхнього одягу або ховали у багажі серед особистих речей.

Потім зловмисники продавали метадон своїм іноземним спільникам для подальшої реалізації в європейських країнах. Таким чином організатори наркобізнесу сподівалися щомісяця заробляти до 10-12 млн грн. Співробітники СБУ запобігли цьому і затримали зловмисників на спробі контрабанди за кордон понад 1 кг наркотиків.

Наразі сімом затриманим повідомлено про підозру за замах на контрабанду наркотиків в особливо великих розмірах за попередньою змовою. Вони перебувають під вартою без альтернативи внесення застави. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності