• Головна
  • Україна
  • Двоє киян під виглядом військових видурювали допомогу у благодійних фондів

Двоє киян під виглядом військових видурювали допомогу у благодійних фондів

У Києві затримали псевдовійськових, фото Офісу генпрокурора

Псевдовійськові просили допомогу від імені військових частин

Двоє киян підробляли листи від військових частин і отримали благодійної допомоги на 1,7 млн грн. Чоловікам вже повідомили про підозру в шахрайстві.

За інформацією Офісу генерального прокурора, чоловіки, не маючи жодного відношення до ЗСУ, надсилали благодійним фондам та волонтерським організаціям від імені військових частин листи із запитом на отримання гуманітарної допомоги. Представники благодійних фондів зв’язувалися із шахраями за вказаними ними номерами телефонів та домовлялися надати необхідну допомогу. Надалі вони під виглядом представників військових частин, у військовій формі, з печатками нібито цих частин отримували від представників фондів тактичне знаряддя, медичне обладнання та аптечки, які реалізовували на власний розсуд. При цьому оформлювали акт прийому-передачі допомоги. Як доказ надання допомоги від фонду військовій частині шахраї навіть погоджувались зробити спільне фото.

За інформацією правоохоронців, шахрайство викрили, коли представники благодійного фонду зв’язалися з однією з військових частин, щоб підтвердити факт отримання допомоги, однак військові повідомили, що жодних листів до фонду не писали і допомоги не отримували.

У вівторок, 19 березня, Офіс генпрокурора повідомив, що правоохоронці встановили причетність двох підозрюваних киян до семи випадків шахрайства на суму 1,7 млн грн. Під час обшуків у підозрюваних вилучили близько півмільйона гривень, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, підроблені документи та печатки військових частин, гуманітарну допомогу, військову форму та інші речові докази.

Обох чоловіків затримали й обрали їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їм загрожує від трьох до восьми років в’язниці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності