• Головна
  • Україна
  • Польща та Німеччина створили коаліцію бронетехніки для України

Польща та Німеччина створили коаліцію бронетехніки для України

Фото пресслужби польського уряду

Коаліцію запустять 26 березня

Польща та Німеччина запустять коаліцію бронетехніки для України. Її запуск запланований на 26 березня, повідомив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш на зустрічі з німецьким колегою Борисом Пісторіусом.

«Це одна з найважливіших коаліцій, які були створені, ми є двома провідними країнами цього проєкту, до нього приєдналися інші партнери, такі як Велика Британія, Швеція та Італія», – сказав міністр оборони Польщі.

За словами міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса, коаліція бронетехніки є «особливо важливою в той час, коли Росія щодня намагається розділити Захід і підірвати нашу згуртованість». Він закликав союзників посилити українські наступальні та оборонні можливості у вигляді снарядів та іншого озброєння.

Міністри також обговорили питання щодо ініціативи спільної закупівлі боєприпасів країнами Євросоюзу для України.

Нагадаємо, що за час повномасштабної російсько-української війни союзники України вже створили декілька коаліцій, зосереджених на розбудові її Військово-повітряних сил та інформаційно-технологічних можливостей. Йдеться про танкову коаліцію, коаліцію з постачання бронетранспортерів, коаліцію з розмінування, об'єднання з передання літаків F-16, коаліцію з протиповітряної оборони, а також IT-коаліцію та коаліцію дронів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності