• Головна
  • Україна
  • Німецький виробник зброї Rheinmetall виготовлятиме снаряди на українському заводі

Німецький виробник зброї Rheinmetall виготовлятиме снаряди на українському заводі

Підписання угоди про відкриття заводу німецької компанії Rheinmetall в Україні, фото Rheinmetall

Німецька збройова компанія володітиме заводом спільно з неназваною українською компанією

Німецький виробник зброї Rheinmetall планує відкрити новий завод по виробництву артилерійських боєприпасів в Україні. Це буде спільне підприємство Rheinmetall з українською компанією, яка виступає партнером у цьому проєкті, повідомила німецька компанія.

Відповідний документ про співпрацю підписали у суботу, 17 лютого в присутності міністра стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна та посла України в Німеччині Олексія Макеєва на полях Мюнхенської конференції з безпеки.

Передбачається, що новий боєприпасний завод буде випускати шестизначну кількість артилерійських снарядів калібру 155 мм на рік. Також спільне підприємство вироблятиме і метальні заряди.

Німецькому концерну Rheinmetall належатиме 51% акцій спільного заводу, а українській компанії — 49%.

Як зазначає «Мілітарний», на початку лютого німецький концерн Rheinmetall повідомив, про плани відправити в Україну боєприпаси середнього й великого калібру, зокрема 20 мм для БМП Marder, і 105 мм для танків Leopard 1 та 120 мм для Leopard 2. Ці боєприпаси замовив уряд Німеччини в межах військової допомоги для України.

Для збільшення виробництва у Rheinmetall торік розширив наявні виробничі лінії й купив іспанського виробника Expal Systems. Також концерн будує новий завод боєприпасів у Німеччині, який матиме повний цикл виробництва. Підприємство буде здатне виготовляти до 1800-1900 тонн гексогену, матиме ливарний цех із виробництва корпусів артилерійських снарядів потужністю до 200 тисяч одиниць на рік. Загалом цього року Rheinmetall планує виготовити 700 тисяч артилерійських снарядів калібру 155 мм.

Нагадаємо, торік у травні український державний концерн «Укроборонпром» підписав із Rheinmetall меморандум, який передбачав відкриття заводу німецької збройової компанії в Україні. Цей завод мали запустити в липні 2023 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності