Зеленський і Шольц підписали безпекову угоду

Зеленський і Шольц підписали безпекову угоду

Канцлер Німеччини Олаф Шольц зазначив, що Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну

Президент України Володимир Зеленський та канцлер Німеччини Олаф Шольц підписали угоду про співробітництво між країнами у сфері безпеки. Про це 16 лютого на своїй офіційній сторінці написав президент України Володимир Зеленський.

“Безпрецедентний документ, що закріплює німецьку підтримку для України на рівні понад 7 мільярдів євро на цей рік. Це зброя, щодо якої вже є конкретні контракти. В угоді зафіксована чітка позиція Німеччини щодо санкцій проти агресора, трибуналу, заморожених активів”, — написав Володимир Зеленський.

Угода також передбачає механізм екстрених консультацій у разі можливого майбутнього збройного нападу Росії на Україну, йдеться у повідомленні.

Водночас канцлер Німеччини Олаф Шольц зазначив, що він та Володимир Зеленський “підписали угоду про наші довгострокові зобов’язання щодо безпеки — історичний крок. Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну перед обличчям російської загарбницької війни”. Текст безпекової угоди між Україною та Німеччиною можна прочитати на сайті Офісу президента.

Нагадаємо, 16 січня канцлер Німеччини Олаф Шольц та Президент США Джо Байден провели телефонну розмову, щоб обговорити, серед іншого, нагальність подальшої підтримки України. Тоді Шольц заявив, що він та президент Байден єдині у своєму бажанні продовжувати надавати Україні фінансову, гуманітарну та військову підтримку. «Німеччина надає понад сім мільярдів євро у вигляді військових товарів у 2024 році», — йшлося в його дописі у соцмережі X.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності