• Головна
  • Світ
  • Німеччина цього року надасть Україні військову допомогу на 7 мільярдів євро

Німеччина цього року надасть Україні військову допомогу на 7 мільярдів євро

Президент України Володимир Зеленський і федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц, Нью-Йорк, вересень 2023, фото Офісу президента

Допомога Україні від європейських партнерів зростає на тлі призупинення військових постачань від США

Президент США Джо Байден і канцлер Німеччини Олаф Шольц у вівторок, 16 січня, провели телефонну розмову, щоб обговорити, серед іншого, нагальність подальшої підтримки України. Про це повідомили німецький канцлер Олаф Шольц та пресслужба Білого дому.

Так, Шольц заявив, що він та президент Байден єдині у своєму бажанні продовжувати надавати Україні фінансову, гуманітарну та військову підтримку. «Німеччина надає понад сім мільярдів євро у вигляді військових товарів у 2024 році», — йдеться в його дописі у соцмережі X, опублікованому пізно ввечері 16 січня.

Пресслужба Білого дому також повідомила про цю розмову.

У ній йдеться, що лідери США та Німеччини скоординували подальшу непохитну підтримку їхніми країнами України перед обличчям агресивної війни Росії. Вони також підтвердили свою підтримку права Ізраїлю на самооборону та обговорили необхідність захисту цивільного населення в Газі від шкоди та забезпечення вільного потоку життєво необхідної гуманітарної допомоги для людей, які її потребують.

Зауважимо, що наразі США призупинили надання Україні військової допомоги, бо Конгрес гальмує виділення на неї грошей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності