• Головна
  • Україна
  • Ще 40 крилатих далекобійних ракет SCALP отримає Україна від Франції

Ще 40 крилатих далекобійних ракет SCALP отримає Україна від Франції

Крилата ракета SCALP EG французького виробництва під крилом українського бомбардувальника Су-24М, серпень 2023, скриншот з відео

В лютому президент Франції Емманюель Макрон відвідає Україну

Франція надасть Україні ще 40 нових крилатих ракет великої дальності SCALP EG і «сотні бомб». Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що підпише угоду про нові постачання зброї Україні.

На пресконференції в Єлисейському палаці Макрон сказав, що працює з Києвом над двосторонньою угодою про гарантії безпеки. Він також зауважив, що угода має бути підписана за кілька тижнів.

«Я сам поїду в Україну в лютому. Я оголошу про доопрацювання цих текстів. Буде розпочато постачання боєприпасів, про які я говорив», — розповів Макрон.

Президент Франції додав, що найближчими тижнями європейці посилять свою підтримку України, щоб вона могла продовжувати захищатися від Росії, оскільки Москві не можна дозволити перемогти Україну, інакше безпека Європи опиниться під загрозою.

Франція з початку повномасштабної війни Росії проти України стала одним з головних європейських союзників. Країна надає активну фінансову та військову допомогу. Літаки українських Повітряних сил вже тривалий час застосовують французькі крилаті ракети SCALP EG для ураження важливих військових об’єктів окупантів.

Для цього українські літаки Су-24М/МР адаптували до використання такого далекобійного авіаційного озброєння, зазначає «Мілітарний».

Аналогічні крилаті ракети авіаційного базування Україні раніше надала і Велика Британія. Франко-британська авіаційна ракета класу «повітря-земля» дальньої дії Storm Shadow/SCALP EG призначена для подолання систем ППО та знищення важливих стаціонарних і нерухомих цілей, зокрема бункерів. Ракета завдовжки 5,1 метра має польотну масу до 1300 кг, а маса її бойової частини — 450 кг.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності