• Головна
  • Світ
  • Німеччина передала Україні пакет військової допомоги з дронами та снарядами

Німеччина передала Україні пакет військової допомоги з дронами та снарядами

Зенітна установка Gepard від Німеччини, фото ілюстративне

Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги, до якого увійшли 25 безпілотних літальних апаратів RQ-35 Heidrun на додаток до раніше наданих 100, вісім бронетранспортерів на додаток до раніше переданих 16 і боєприпаси для танків Leopard 1.

За інформацією німецького уряду, до пакета також входять 50 терміналів зв'язку SatCom на додаток до раніше наданих 230, 16 пересувних паливозаправників Zetros на додаток до раніше переданих восьми, п'ять прикордонних автомобілів (раніше Німеччина надала 243 таких автомобілі) та три автомобілі (вантажівки, мікроавтобуси, всюдиходи - не уточнено; раніше вже було надано 358 таких транспортних засобів).

Крім того, Німеччина передає 1 тис. 840 бойових шоломів, 500 світлодіодних ламп і засоби для знешкодження боєприпасів. Крім того,у планах Німеччини — передати 20 бойових машин піхоти Marder на додаток до раніше наданих десяти, 15 самохідних зенітних установок Gepard, більшу кількість паливозаправників Zetros, а також автомобілі-рефрижератори.

Нагадаємо, ввечері 16 січня федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що його країна цьогоріч надасть Україні військову допомогу на суму сім мільярдів євро.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності