• Головна
  • Світ
  • Президент Франції оголосив про створення коаліції з постачання Україні ракет великої дальності

Президент Франції оголосив про створення коаліції з постачання Україні ракет великої дальності

Президент Емманюель Макрон розповів про створення ще одної коаліції на підтримку України, фото Єлисейського палацу

Емманюель Макрон також не виключив, що західні країни можуть відправити в Україну частину своїх сухопутних військ

Президент Франції Емманюель Макрон оголосив про коаліцію для надання Україні «ракет середньої та великої дальності та бомб». Про це він сказав пізно ввечері в понеділок, 26 лютого, на пресконференції після саміту на підтримку України, який відбувся в Парижі.

«Ми справді сповнені рішучості робити все необхідне стільки, скільки буде потрібно, і це для мене є головним моментом цього вечора. Перша частина нашої дискусії була в основному про те, щоб зробити більше. І був консенсус робити ще більше разом і швидше»,  — наголосив Макрон, пише «Громадське».

За його словами, у межах нової коаліції планується постачати ракети середньої та великої дальності, а також бомби. «Ми збираємося організувати цю коаліцію, починаючи з цього вечора, щоб мобілізувати всю добру волю держав, які мають потужності, які почали або готові поставити нове обладнання», — розповів французький лідер.

Він нагадав, що наразі союзники України вже організували вісім коаліцій, які мають посилити забезпечення боєприпасами. Нова ініціатива стала девʼятою коаліцією, вона має забезпечити «удари у глибину». 

Водночас на цій зустрічі Макрон заявив, що потрібно забезпечити поразку Росії в Україні й не виключив можливість відправки західними країнами частин своїх сухопутних військ в Україну.

«Сьогодні немає консенсусу щодо відправки наземних військ офіційним, передбачуваним і схваленим способом. Але в динаміці нічого не варто виключати. Ми зробимо все необхідне, щоб Росія не змогла виграти цю війну», — сказав Макрон, якого цитує Le Monde.

Він відмовився озвучити офіційну позицію Франції з цього питання, але додав, що не стверджував того, що Франція цього не підтримує.

«Багато людей, які сьогодні кажуть “ніколи, ніколи”, були тими самими людьми, які два роки тому сказали “ні танкам, ні літакам, ні ракетам великої дальності”», — сказав також Макрон.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності