Франція виготовить для України 78 гаубиць Caesar

Франція виготовить для України 78 гаубиць Caesar

Україна виділила кошти за виготовлення 6 гаубиць, решту — 72 виготовлять коштом французів

Франція виготовить для України 78 самохідних артилерійських установок (САУ) Caesar. Про це в інтервʼю французькому виданню Le Parisien, опублікованому 17 січня, розповів міністр оборони Франції Себастьян Лекорню. Щоправда, про терміни передачі цих САУ в Україну він не уточнив.

Як пише Le Parisien, самохідна артилерійська установка Caesar має калібр 155 мм і здатна вести вогонь на відстань до 42 км. При цьому робить близько шести пострілів за хвилину. До слова, Україна виділила кошти за виготовлення 6 гаубиць, решту — 72 виготовлять коштом французів.

Також, Себастьян Лекорню в інтерв'ю радіо France Inter, опублікованому 18 січня, заявив, що з січня 2024 року Франція буде надавати Україні близько 50 керованих авіабомб. Постачання триватимуть щонайменше до кінця поточного року. Їх запускатимуть з наявних у ЗСУ радянських літаків. У цьому інтервʼю французький міністр ще розповів про збільшення постачань боєприпасів для української артилерії до 3000 снарядів на місяць. "У період з лютого 2022 року до кінця 2023 року Франція постачала в Україну 2000 снарядів на місяць, з січня 2024 - 3000 снарядів на місяць", - сказав він.

Нагадаємо, 17 січня президент Франції Емманюель Макрон заявив, що підпише угоду про нові постачання зброї Україні. Мова йшла про ще 40 нових крилатих ракет великої дальності SCALP EG і сотні бомб. Президент Франції додав, що найближчими тижнями європейці посилять свою підтримку України. Крім того, Німеччина передала Україні пакет військової допомоги з дронами та снарядами, про це стало відомо 16 січня з офіційного сайту німецького уряду.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності