• Головна
  • Україна
  • Учасники «Рамштайну» створили «коаліцію дронів» для України

Учасники «Рамштайну» створили «коаліцію дронів» для України

На 19-му «Рамштайні» досягли багатьох домовленостей, фото Рустема Умєрова

Міністр оборони Рустем Умєров підбив підсумки 19-го «Рамштайну»

Міністр оборони України Рустем Умєров розповів, про що вдалося домовитися на зустрічі контактної групи з питань оборони України «Рамштайн», яка відбулася в середу, 14 лютого. Це вже дев’ятнадцята зустріч учасників «Рамштайну», починаючи з весни 2022 року.

За словами Умєрова, на зустрічі, зокрема, йшлося про посилення української протиповітряної оборони як новими системами, так і ракетами до них. Міністр повідомив про початок роботи коаліції інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони, до якої приєдналися 15 країн. Лідерами цієї коаліції є Німеччина, Франція та США.

Також на зустрічі говорили про артилерійські системи і снаряди до них, зокрема, йшлося про їх спільне виробництво. «Працюємо над цим, вже є результати», — заявив Умєров без зазначення подробиць.

Крім того, говорили і про надання Україні винищувачів F-16. За словами міністра оборони, в цьому питанні все відбувається за графіком. Подробиць Умєров також не надав.

Також на 19-й зустрічі «Рамштайн» створили коаліцію дронів. До неї вже приєдналися вісім країн: Швеція, Велика Британія, Данія, Німеччина, Литва, Естонія, Нідерланди, Латвія. Остання також очолила цю коаліцію.

Також було створено коаліцію з розмінування, до якої, за словами Умєрова, приєдналися 20 країн. Коаліцію очолила Литва.

Нагадаємо, що за підсумками цієї зустрічі Канада надасть Україні 44 млн доларів США (60 млн канадських доларів) на обслуговування винищувачів F-16.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності