Канада надасть Україні 44 млн доларів на обслуговування F-16

Канада допоможе Україні з обслуговуванням винищувачів F-16

Гроші спрямують на запчастини, станції озброєння, авіоніку й боєприпаси для F-16

Канада виділить 60 млн канадських доларів (близько 44 млн доларів США) на оборону України, заявив міністр національної оборони Канади Білл Блер на засіданні дев’ятнадцятої зустрічі контактної групи з питань оборони України «Рамштайн» у середу, 14 лютого.

За його словами, Канада внесе новий внесок у розмірі 60 млн канадських доларів до Коаліції з нарощування потенціалу військово-повітряних сил Контактної групи з питань оборони України. Блер зазначив, що цей внесок буде спрямований на підтримку створення стійкого потенціалу винищувачів F-16 в Україні. Зокрема, ці гроші допоможуть забезпечити постачання життєво необхідних матеріалів та обладнання для F-16, таких як запасні частини, станції озброєння, авіоніка та боєприпаси.

«І це на додаток до підтримки, яку ми вже надали для розбудови українського потенціалу F-16», — сказав він перед засіданням "Рамштайн".

Блер нагадав, що Канада надає інструкторів, літаки і допоміжний персонал для підготовки пілотів ВПС України у співпраці з Данією і Францією.

«Ця підготовка триватиме від цього місяця до наступного року. Понад 30 українських пілотів F-16 також проходять мовну підготовку в мовній школі Збройних сил Канади», — зазначив міністр.

За його словами, починаючи з лютого 2022 року, Канада виділила понад 2,4 мільярда канадських доларів на військову допомогу Україні. «І ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Крім того, з 2015 року канадські військовослужбовці підготували понад 40 000 українських військовослужбовців в рамках операції Unifier», — сказав Блер.

Нагадаємо, що на вісімнадцятому «Рамштайні» Канада пообіцяла надати Україні надувні човни для морських операцій.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності