• Головна
  • Україна
  • ЗСУ отримають від Канади надувні човни для морських операцій

ЗСУ отримають від Канади надувні човни для морських операцій

Фото ілюстративне з сайту Zodiac Milpro

Канада оголосила про виділення Україні нового пакета військової допомоги

Україна отримає від Канади 10 багатофункціональних надувних суден на загальну суму 20 мільйонів канадських доларів (або майже 15 млн доларів США), повідомило Міністерство оборони Канади після завершення 18-ї зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн».

Як сказано в повідомленні, міністр оборони Канади оголосив про передачу 10 багатофункціональних суден виробництва Zodiac Hurricane Technologie. Ці багатомоторні надувні човни із жорстким корпусом допомагатимуть Україні в різноманітних морських операціях, включно з пошуком і порятунком, транспортуванням військ і вантажів, спостереженням і розвідкою. У Міноборони Канади додали, що човни, а також запасні деталі до них, мають надійти в Україну до кінця весни цього року. Крім того, пакет цієї допомоги передбачає навчання українців користуватися цими човнами.

Також Канада збільшить свій внесок до коаліції винищувачів. Країна надасть цивільний персонал, інструкторів і навчальні літаки для тренування українських пілотів. Цю підтримку Канада оцінює приблизно в 15 млн канадських доларів (або 11,5 млн доларів США). Навчання розпочнеться в лютому 2024-го та триватиме до 2025 року. Крім того, у рамках цих зусиль Канада продовжить проводити мовні курси для українських пілотів.

Також Міноборони повідомило, що в Україну вже прибула частина військової допомоги, про яку Канада оголошувала раніше. Йдеться про стрілецьку зброю за стандартами НАТО й боєприпаси до неї, а також зимову військову форму і спорядження. «Упродовж наступних тижнів надійдуть ще кілька партій цих речей», — додали в Міністерстві оборони Канади.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності