• Головна
  • Україна
  • Міністерство оборони розповіло про підсумки вісімнадцятого «Рамштайну»

Міністерство оборони розповіло про підсумки вісімнадцятого «Рамштайну»

Зустріч у форматі «Рамштайн», Німеччина, 19 вересня 2023, фото Міністерства оборони України

«Отримаємо зброю, якої ще немає»

Україна у 2024 році отримає зброю, якої ще немає і яка допоможе вражати російських військових і їхні логістичні вузли. Про це за підсумками зустрічі контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн», яка відбулася у вівторок, 23 січня, сказав речник Міноборони Ілларіон Павлюк.

«Продуктивна зустріч. Підтримка продовжується. Були важливі заяви і зобовʼязання. Вона триватиме і далі. В цьому році отримаємо зброю, якої ще немає і яка допоможе вражати ворога і логістичні вузли», — сказав речник Міноборони, якого цитує «Суспільне».

У засіданні групи брали участь, зокрема, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов. «Обговорювались способи підтримувати Україну. Обговорювали про збільшення виробництва боєприпасів і зброї. Цьогоріч будуть великі пакети допомоги від кількох держав», — зазначив Павлюк.

За словами директора Департаменту міжнародного оборонного співробітництва Міністерства оборони України полковника Геннадія Коваленка, Залужний проінформував учасників засідання про ситуацію на фронті.

«Буданов доповідав про безпекову ситуацію та плани Росії та як ми готуємось до цього. Ми доводили наші меседжі. Та як будемо здобувати перемогу», — сказав Коваленко.

Нагадаємо, що перша зустріч контактної групи з питань оборони України відбулася 26 квітня 2022 року на американській авіабазі «Рамштайн», розташованій у Німеччині. Саме тому ці зустрічі називають «Рамштайном». Таким чином, зустріч, яка пройшла 23 січня, була вісімнадцятою за рахунком. Перед цим «Рамштайн» відбувся 22 листопада. Тоді створили нову коаліцію засобів ППО, де лідерами виступили Німеччина і Франція.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності