• Головна
  • Україна
  • Буданов просить Канаду віддати Україні 83 тисячі ракет замість їх утилізації

Буданов просить Канаду віддати Україні 83 тисячі ракет замість їх утилізації

На складах канадської армії зберігаються 83303 ракети CRV7, але лише понад вісім тисяч з них мають боєголовки, фото з Вікіпедії

Керівник української розвідки Кирило Буданов закликав уряд Канади передати Україні понад 83 тисячі ракет CRV7, які там планують утилізувати. Про це він сказав в інтерв'ю канадському Global News.

За словами Буданова, це допомогло б Україні відбиватися від російських військ і заощадило б канадським платникам податків витрати на утилізацію цих ракет. CRV7 можна використовувати як в українських ударних вертольотах, так і в наземних пускових установках для ураження російських танків і артилерії.

За словами Буданова, Україна обговорювала це питання з Канадою, але все ще очікує на рішення.

на складі боєприпасів канадських збройних сил зберігаються Понад 83 тисячі ударних ракет класу «повітря — земля» CRV7. Канаді вони більше не потрібні, і вона вже вибрала приватного підрядника для їх утилізації. Канадські посадовці заявили, що розглядають запит України, але попередили, що ракетам CRV7 вже десятиліття, і вони могли стати нестабільними, а отже — небезпечними для використання та транспортування. Але Буданов стверджує, що «українці готові взяти на себе ризики» і звикли працювати зі старими боєприпасами. Відомо, що лише 8 тисяч ракет з усіх мають боєголовки в хорошому стані, а решту планують використати як запчастини для української програми безпілотників.

Ракети CRV7 розробили в Канаді у вісімдесятих роках минулого століття під час холодної війни, але на початку 2000-х років їх зняли з озброєння. Їх вважали одними з найпотужніших ударних ракет класу «повітря — земля» свого часу. Під час війни в Афганістані вони перебували на озброєнні країн-союзників.

Ними можна стріляти як із бойових літаків, так і з ударних гелікоптерів. Вони оснащені різними типами боєголовок — одна з яких, на 7,3 кілограма, здатна пробивати броньовані або сильно посилені цілі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності