• Головна
  • Війна
  • Литва передала Україні новий пакет військової допомоги

Литва передала Україні новий пакет військової допомоги

Литва передала Україні новий пакет військової допомоги

Українська армія отримала від Литви системи детонації та боєприпаси для протитанкових гранатометів

2 лютого Литва надала Україні новий пакет військової допомоги. До нього ввійшли системи детонації та боєприпаси для протитанкових гранатометів, повідомило Міністерство оборони Литви у п’ятницю.

Литовська армія передала Збройним Силам України тисячі боєприпасів до протитанкових гранатометів “Carl Gustaf” і системи дистанційного підриву RISE-1. “Ми активно та послідовно підтримуємо Україну, тому що наша її підтримка — це інвестиція в нашу власну безпеку. Ми спрямовуємо значну частину нашої останньої підтримки на Українську коаліцію з розмінування, організовану Литвою”, — сказав міністр національної оборони Арвідас Анушаускас.

Нагадаємо, рішення надати Україні масштабний пакет військової та енергетичної допомоги Литва ухвалила на початку січня. Його вартість склала 200 мільйонів євро. Зокрема президент Литви Гітанас Науседа на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським сказав, що за цим пакетом у січні до України надійдуть боєприпаси, генератори та системи детонації, а в лютому — бронетранспортери М-577.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності