• Головна
  • Війна
  • Виробник Taurus поповнить запаси Німеччини в разі передачі ракет Україні

Виробник Taurus поповнить запаси Німеччини в разі передачі ракет Україні

Фото:  MBDA Deutschland

Компанія спростувала заяву депутата Йоганнеса Арльта про те, що Німеччина не має потужностей для швидкого поповнення запасів своєї армії

Німецька компанія Taurus Systems GmbH заявила, що готова якнайшвидше поповнити запаси далекобійних ракет у разі надання їх Україні. Цим компанія спростувала заяву депутата Бундестагу від правлячої Соціал-демократичної партії Німеччини Йоганнеса Арльта про те, що оборонна промисловість ФРН не здатна швидко відновити ракетні запаси своєї армії. Про це повідомило видання Deutsche Welle, у суботу, 20 січня.

Раніше депутат Бундестагу від правлячої СДПН і член комітету з питань оборони Арльт заявив в ефірі радіо Deutschlandfunk, що збройні сили Німеччини мають обмежену кількість далекобійних крилатих ракет Taurus і країна не має можливості наростити їхнє виробництво для поповнення запасів власної армії. “Тому з огляду на наші союзницькі зобов'язання перед НАТО і з урахуванням тих заходів, які ми повинні вжити для посилення власної безпеки, було б розумніше ці ракети не надавати”, — наголосив депутат. 

У відповідь на цю заяву глава Taurus Systems Йоахім Кнопф наголосив, що швидке поповнення запасів не є проблемою. “У разі відповідного замовлення виробник готовий у найкоротші строки як розгорнути виробництво нових ракет Taurus, так і доопрацювати наявні”,ідеться в повідомленні компанії MBDA, якій належить Taurus Systems, у соціальній мережі Х (Twitter) від 20 січня.

Додамо, що компанія MBDA, якій належить Taurus Systems, ще в листопаді минулого року заявляла, що здатна як наростити виробництво ракет Taurus в найкоротші терміни, так і інтегрувати в них нові технічні досягнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності