У Львові оцифрують особистий архів Соломії Крушельницької та її родини

У Львові оцифрують особистий архів Соломії Крушельницької та її родини

Спеціально для цього австрійські доброчинці придбали камеру та об’єктив, комп’ютер, мережеві сховища та жорсткі диски

У Львові оцифрують особистий архів відомої української оперної співачки Соломії Крушельницької та її родини. Про це 28 березня повідомив Музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької у Львові.

Австрійці допомагають зберегти українську культурну спадщину

Австрійська організація “Restauratоren ohne Grenzen” передала музею Соломії Крушельницької у Львові техніку для оцифрування фондів. У музейній колекції міститься понад 25 тисяч екземплярів: це, зокрема, особистий архів Соломії Крушельницької та її родини, а також відомих музикантів – Станіслава Людкевича, Модеста Менцинського, Іри Маланюк та інших.

Ініціаторкою співпраці музею та австрійської організації стала українська композиторка Алла Сіренко, очільниця “The Ukrainian Cultural Association in the UK”. Вона звернулася до голови організації “Restauratоren ohne Grenzen”, відомої реставраторки, докторки Патрісії Енгель, яка підтримала збір для допомоги львівському музею.

Австрійські доброчинці придбали камеру та об’єктив, комп’ютер, мережеві сховища та жорсткі диски. За словами директора музею Михайла Кобрина, оцифрована спадщина відомої співачки збережеться для наступних поколінь і стане доступною для дослідників у всьому світі.

Нагадаємо, що працівники Центрального державного історичного архіву України у Львові (ЦДІАЛ України) оцифровують історичні документи зі своїх фондів. Серед вже доступних в електронному варіанті — колекція грамот на пергаменті, справи з фондів судових установ Руського воєводства XV–XVIII ст., свідоцтво про хрещення, дипломатичні паспорти та інші особисті документи Андрея Шептицького, багато метричних книг тощо.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності