Над проєктами з відновлення музею Шухевича працює 13 команд архітекторів

Музей Романа Шухевича, зруйнований внаслідок російської атаки.

Загальний призовий фонд конкурсу — 500 тис. грн

У п’ятницю, 19 квітня, закінчилася реєстрація учасників на архітектурний конкурс з відновлення музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича. Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Загалом для участі у конкурсі зареєструвалось 13 команд архітекторів, які, за словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, отримали усю необхідну інформацію та вже розпочинають працювати над проєктами відновлення музею.

«Передбачається, що новий музей буде доступним для користувачів крісел колісних, буде зручний і дозволить в найбільш ефективний спосіб представити експозицію. Паралельно з тим поруч буде осмислено простір, який безпосередньо прилягає до музею», – розповів Антон Коломєйцев.

Учасники мають подати свої проєкти до 17:00 год 3 червня. Згодом усі пропоновані проєкти розгляне журі та обере трійку переможців. Загальний призовий фонд конкурсу становитиме  500 тис. грн. Переможець отримає – 250 тис. грн, за 2 місце – 150 тис. грн, за 3 місце – 100 тис. грн. Фінансування проведення конкурсу та виплати премій переможцям конкурсу відбуватиметься за позабюджетні кошти.

Нагадаємо, музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича у Білогорщі був повністю зруйнований внаслідок російської атаки в ніч на 1 січня 2024 року. Через три дні, 4 січня, міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що музей Романа Шухевича під час воєнного стану не відбудовуватимуть. Проте 27 лютого у Львові все-таки оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс проєктів із відновлення музею Головнокомандувача УПА.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності