У Львові оголосили архітектурний конкурс з відновлення музею Шухевича

У Львові оголосили архітектурний конкурс з відновлення музею Шухевича

Зареєструватися на участь у конкурсі можна до 25 березня

27 лютого у Львові оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс проєктів із відновлення Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, який був зруйнований внаслідок російського обстрілу в ніч на 1 січня. Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Мета конкурсу – пошук найкращого проєктного рішення щодо відновлення музею, а також розвитку прилеглої території з формуванням нового рекреаційно-меморіального простору імені Романа Шухевича. За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, завдяки конкурсу вдасться опрацювати усі можливі варіанти відновлення музею, зокрема будуть додані нові об’єми, розширена експозиція та впроваджено інклюзивність.

«Ми хочемо подивитися загалом на ареал цього музею для того, щоб територію, яка знаходиться навпроти, де встановлено пам’ятник Романові Шухевичу, опрацювати з точки зору ландшафтів, залучити простір, де знаходиться став, щоб ми могли сформувати невеличкий сквер пам’яті Романа Шухевича. Фактично в таких ландшафтних просторах можна відображати пам’ять про історичні події, можна говорити про етапи життя генерала-хорунжого. Ми також зібрали всю можливу документацію щодо музею, експозицію, як вона виглядала, важливі елементи, в тому числі криївку, яку ми хочемо відтворити в оригінальному вигляді. Ми хочемо максимально автентики тут зберегти. Зокрема для цього відповідні комунальні підприємства зберегли автентичну цеглу, яку вдалося неушкодженою забрати з місця обстрілу. Тож всі вцілілі елементи будуть використані”, – розповів Львова Антон Коломєйцев.

Як уточнила заступниця міського голови Львова з гуманітарних питань Ірина Кулинич, на місці вже практично завершились демонтажні роботи. Усе, що можна було передати музею на зберігання, місто передало. Йдеться, зокрема, про сходи та фортепіано.

Зареєструватися на конкурс можна з 5 березня і до 17:00 год 25 березня 2024 року за посиланням. Подати конкурсний проєкт можна до 17:00 год 6 травня 2024 року. В травні засідатиме журі, яке оцінюватиме проєкти та визначить переможців конкурсу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності