• Головна
  • Війна
  • ГУР спалило вертоліт Ка-32 російської армії в Москві

ГУР спалило вертоліт Ка-32 російської армії в Москві

Ка-32 на аеродромі, фото Вікіпедії

Розвідники провели унікальну операцію на аеродромі «Остаф’єво»

Головне управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР) спалило російський багатоцільовий гвинтокрил Ка-32, який перебував на московському міжнародному аеродромі «Остаф’єво». Цей аеродром належить російському міністерству оборони.

Про те, що ГУР знищило вертоліт у Москві, повідомила у п’ятницю низка ЗМІ з посиланням на свої джерела у розвідці, зокрема — NV. Співрозмовник видання зазначив, що гелікоптер використовували для авіапідтримки російської окупаційної армії, а саме — для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій.

Пізніше ГУР офіційно підтвердило знищення вертольота в Москві у ніч на 26 квітня. За інформацією розвідки, аеродром, на якому це сталося, використовує російське міністерство оборони разом з підприємством «Газпромавіа», що входить до структури «Газпрому».

«Знищена одиниця авіаційної техніки використовувалась державою-агресором в інтересах московського авіаційного центру, зокрема — для підтримки операцій російської окупаційної армії», — наголосили в ГУР.

Нагадаємо, що 19 квітня Україні вдалося вперше з початку війни збити російський дальній бомбардувальник Ту-22М3, здатний атакувати Україну складними для перехоплення ракетами Х-22. Це перше успішне знищення стратегічного бомбардувальника в повітрі під час бойового вильоту протягом повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності