Забудовник сплатить понад 4 млн грн до сільського бюджету Сокільників

Сокільницька сільрада виграла суд у забудовника на 4,4 млн грн

Суд постановив стягнути з ТОВ “Сокільники-Естейт” 4,4 млн грн пайової участі, яку забудовник не сплатив після завершення будівництва у 2022 році

Сокільницька сільська рада виграла суд у ТОВ “Сокільники-Естейт” щодо стягнення 4,4 млн грн пайової участі у будівництві. Забудовник не сплатив інвестиційний внесок після завершення будівництва житлового комплексу в Сокільниках у 2022 році.

Забудовник не сплатив пайову участь

Як йдеться у рішенні Господарського суду Львівської області, будівництво кількох багатоквартирних житлових будинків та підземного паркінгу у Сокільниках розпочалося 7 грудня 2020 року. Вже у серпні 2022 року забудовнику було видано сертифікат про прийняття в експлуатацію закінчених об'єктів. Згідно з законодавством, забудовник був зобов'язаний сплатити пайову участь за будівництво, проте ТОВ "Сокільники-Естейт" не зробило цього. "Сокільники-Естейт" до позивача із заявою про визначення розміру пайової участі не звертався, пайової участі не сплатив", — йдеться в рішенні суду.

Суд постановив стягнути 4,4 млн з ТОВ “Сокільники-Естейт”

Суд постановив стягнути з ТОВ “Сокільники-Естейт” на користь Сокільницької міської ради 4 146 767,27 грн пайової участі з будівництва житла (2% вартості будівництва об`єкта). Крім того, ще 293 699,05 грн пайової участі з будівництва нежитлової будівлі (4% загальної кошторисної вартості будівництва об`єкта) та 66 607 грн судового збору.

Загалом забудовник має сплатити міськраді Сокільників близько 4,4 млн грн. Рішення суду ще може бути оскаржене протягом 30 днів з дня його проголошення.

До слова, будівельна компанія “Сокільники-Естейт” на ринку вже понад сім років. Власником підприємства є Микола-Василь Наконечний. Дохід ТОВ у 2023 році склав майже 42 млн грн.

Нагадаємо, Львівська міськрада хоче списати понад 700 тисяч боргу компанії-забудовнику елітного ЖК. Крім того, компанія донецького ексрегіонала просить в ЛМР дозвіл на будівництво готелю та ресторану.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності