Львівська міська рада відсудила в забудовника понад 2 млн грн

Львівський забудовник не платив  орендної плати за землю

П’ять років тому депутати ЛМР вирішили легалізувати незаконну забудову на вулиці Шевченка, 307 а, але забудовник понад рік не платив орендної плати

Господарський суд Львівської області 27 лютого стягнув більш ніж 2 млн грн з львівської компанії-забудовника “Каньйон”, яка понад один рік не сплачувала орендної плати за землю. Таке рішення суд ухвалив ще 27 лютого, однак оприлюднене воно лише нещодавно.

Що встановив суд

Як зазначається у матеріалах справи, Львівська міська рада звинуватила Товариство з обмеженою відповідальністю “Каньйон”, який звів житловий комплекс “Галіція” на вулиці Шевченка, 307 а, у невиконанні взятих на себе зобов’язань з орендної плати за земельну ділянку площею 1, 5187 га за період з 1 липня 2022 по 31 серпня 2023 років. Загальна сума претензій міськради склала 2 221 894,44 грн.

Представники забудовника на судове засідання не прийшли і доказів виплати боргу не надали. Таким чином, суддя Запотічняк, заслухавши аргументи міськради, вирішив частково задовольнити позовні вимоги Львівської міської ради. З компанії “Каньйон” стягнуть 2 млн 208 тис. 901,82 гривні, а також 33 133,53 грн судових зборів. Однак це рішення ТзОВ “Каньйон” ще може оскаржити в Західному апеляційному господарському суді.

Довідково: 2019 року ДАБІ Львова та ТзОВ “Каньйон” уклали мирову угоду про узаконення самочинної забудови ЖК “Галіція” на вулиці Шевченка, 307 а.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності