Мешканцям ЖК Rubicon City у Винниках відімкнули світло через борг компанії забудовника

Мешканцям ЖК Rubicon City у Винниках відімкнули світло через борг компанії забудовника

Через відключення електрики у будинках не працює й система індивідуального опалення

У понеділок, 15 січня, працівники ПрАТ “Львівобленерго” відімкнули електроенергію для мешканців ЖК Rubicon City, що у Винниках, біля Львова. Електрику вимкнули на вимогу ТОВ “Львівенергозбут” через заборгованість компанії забудовника. Цю інформацію LVIV.MEDIA підтвердила прессекретарка ПрАТ “Львівобленерго” Галина Петрушка.

Причиною відключення будинків від електрики став борг компанії ТОВ “БІК” Рубікон Груп” перед ТОВ “Львівенергозбут”. Йдеться про 1 млн 355 тис. грн.

“Світло вимкнули вчора (в понеділок), близько 15-16:00. Три будинки лишилися без електрики, автономне опалення, тобто електричні котли, не працюють. Якщо ще ця ніч пройшла більш-менш нормально, будинки ще не встигли повністю остигнути, то далі буде дуже важко“, — розповів мешканець ЖК Rubicon City Дмитро Мірошниченко.

Відключити електрику у ЖК планували ще з 10 січня. Проте, як писав LVIV.MEDIA, мешканці перекривали дорогу та не впускали працівників “Львівобленерго”, аби ті відімкнули електрику.

“Протягом 10-14 січня 2024 року працівникам ПрАТ “Львівобленерго” не вдалося здійснити відключення, оскільки люди, які мають відношення до будмайданчика ТОВ “БІК” Рубікон Груп”, не допускали до робіт, а також заблокували високовольтний роз’єднувач транспортом. 15 січня, працівники ПрАТ “Львівобленерго” вимкнули електроустановки споживача-боржника”, — зазначила Галина Петрушка, прессекретарка ПрАТ “Львівобленерго”.

Варто уточнити, що у трьох будинках житлового комплексу Rubicon City є близько 500 квартир, в яких зокрема проживають сім'ї з дітьми.

Мешканець новобудови Дмитро Мірошниченко розповів журналістам, що він з сусідами зверталися за допомогою до міської ради та напряму до управління ТОВ “Львівенергозбут”, проте безрезультатно. Зараз мешканці ЖК Rubicon City готують позов до суду. “Я сьогодні йду на попередню консультацію з юристом, проте на все це потрібен час, а ми до того просто замерзнемо“, — зазначив Дмитро Мірошниченко.

Нагадаємо, у четвер, 11 січня, мешканці житлового комплексу Rubicon City почали чергувати на вулиці біля своїх будинків, щоб не дозволити енергетикам відключити їм електроенергію через мільйонний борг забудовника. Борг виник через те, що ПрАТ “Львівобленерго” обліковувало спожиту мешканцями електроенергію за промисловим тарифом, тоді як вони платили за житловим. Різниця в тарифах виникла через те, що забудовник не виконав технічних умов з підключення ЖК до загальної електромережі.

До слова, щоб відстрочити відключення світла, мешканці ЖК вже неодноразово збирали гроші на погашення боргу. Загалом з серпня 2023 року вони зібрали 1,8 млн грн, з яких понад 1,3 млн грн пішли на погашення боргу за будівництво підстанції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності