• Головна
  • Новини Львова
  • Реабілітація та рекреація: забудовник змінив проєкт забудови на вул. Широкій у Брюховичах

Реабілітація та рекреація: забудовник змінив проєкт забудови на вул. Широкій у Брюховичах

Реабілітація та рекреація: забудовник змінив проєкт забудови на вул. Широкій у Брюховичах

На першому поверсі буде певна комерція і приватний дитячий садок

У четвер, 13 липня, на вулиці Широкій, 2 у Брюховичах відбулися публічна презентація від SENSAR Development та громадське обговорення змін.

На місці недобудованої школи зведуть повноцінний готель з великою територією та басейном. Також тут будуть апартаменти для тимчасового проживання не вище чотирьох поверхів, лікувально-оздоровчий центр для ветеранів та воїнів, приватний дитсадок та більше озеленення. На першому поверсі буде певна комерція і приватний дитячий садок.

Оновлений та відкоригований проєкт від забудовника SENSAR Development на вулиці Широкій, 2 у Брюховичах перебчає й розробку джерел термальних вод. Адже, за словами геологів, вони є на цій ділянці. SENSAR Development вже проводить початкові роботи з вивчення ґрунту, щоб визначити термальний потенціал на цій ділянці. У разі позитивних висновків фахівців, проєкт можна розвивати, адже він має комерційно привабливий фактор.

Збудують реабілітаційний центр на 500 квадратних метрів і більше. Це буде своєрідним продовженням проєкту UNBROKEN  , який активно розвиває Львів.

Крім того, забудовник зробив внесок у розбудову соціальної інфраструктури Брюховичів у вигляді 10 мільйонів гривень. Кошти підуть на будівництво місцевої школи, яку вже багато років не можуть добудувати. На жаль, її стан аварійний та не підлягає відновленню.

«Тому ми фінансово долучимось до будівництва нової школи в Брюховичах. Бо нам не байдуже. Відповідний лист про 10 мільйонів гривень як соціального внеску вже завтра скеруємо у Львівському міську раду», — розповів під час зустрічі засновник і CЕО SENSAR Development Марк Марченко.

На публічну презентацію та громадське обговорення змін представники будівельної компанії запросили місцевих мешканців, громадських активістів, представників влади та журналістів. Зустрілися просто на ділянці. Забудовник розповів громаді, що має всі юридичні підстави зводити комплекс, але зіштовхнувся з громадським спротивом та негативною реакцією Львівської міської ради.

Відомо, що напередодні своєї ліквідації Брюховицька селищна рада погодила на вулиці Широкій, 2 щільну забудову багатоквартирного житла, торгових центрів та офісів. Не взяли до уваги, що тут стоїть хоч і не добудована школа, яку Брюховицька сільрада «списала» своїм рішенням.

Після ліквідації Брюховицької сільради та створення Львівської ТГ у фактично рекреаційній зоні багатоповерхівки зводити заборонили. Забудовник запевняє, що така ситуація стала для нього певним неприємним сюрпризом. Маючи на руках абсолютно всі дозволи та документи, він все ж пішов на компроміс. А компроміс виглядає так: реабілітація для воїнів ЗСУ та рятувальників ДСНС, рекреація, соціальний внесок на будівництво школи, готель та апартаменти лише для тимчасового проживання.

Про компанію

Зазначимо, що SENSAR Development зайшов у цей проєкт орієнтовно рік тому. Це релокована компанія із Запоріжжя.

«Ми родом із Запоріжжя і маємо в своєму портфелі багато проєктів, три з яких ми добудували вже під час війни у місті за 40 км від лінії фронту. Маємо певний досвід в будівництві. І коли зіштовхнулись із такою ситуацією, а для нас це вперше за всі роки роботи! - то вирішили дослухатись до бажань громади і піти назустріч. Адже хочемо бути корисними в місті, яке нас прихистило, де ми зараз живемо, працюємо і будуємо. Війни в нашому житті достатньо, не хочемо ні ким воювати. Хочемо будувати сучасні проєкти, які будуть відповідати всім потребам часу і людей», — каже засновник компанії.

Як повідомив Марк Марченко, на ділянці не буде багатоповерхівок чи торгових центрів, як планували на початку. Проєкт повністю переосмислили, комерційну привабливість вирішили шукати у побудові та адмініструванні готелю. Під час оновлення проєкту зменшили до 20-25% щільність забудови ділянки. Крім того, зберегли багаторічні дерева, які планували вирубати.

Готель з апартаментами збудують лише на три, а в деяких корпусах на чотири поверхи з басейном. Наразі для готелю шукають міжнародного оператора – ведуть перемовини зокрема, із відомими брендами «Хілтон» та «Ріксус».

Оскільки будівельна компанія родом з прифронтового міста, то не з чуток знає, що таке С-300 чи які руйнування від удару ракетами. А тому тут прагнуть, щоб герої, які потребують допомоги, могли якісно лікуватись і відновлюватись вдома, а не їхати за кордон.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності