У Львові на вулиці Замарстинівській забудовник пообіцяв відновити озеро

Фото - ЛМР

Питання відкриття ресторану біля облагородженого озера ще обговорюватимуть

Забудовник компанії Аvalon, яка орендує територію на вулиці Замарстинівській у місті Львів, заявив, що відновить водойму.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Представник компанії Роман Давимук сказав, що вони виконають обіцянку, яку давали мешканцями житлового комплексу. Йдеться про відновлення озера.

«Звичайно, вона буде відновлена в дещо іншій конфігурації, але зі збереженням ключових параметрів. Оскільки раніше це були три мініставки для розведення риби, то зараз це буде рекреаційна зона із водоймою, доступною для усіх мешканців Львова», – розповів Роман.

Заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач наголосив, що влада міста виступає за збереження водойми.

«Є і паспорт відповідних водойм, і це передбачено містобудівним розрахунком детального плану території. Питання полягає в тому, в якій формі, в якій конфігурації це має бути зроблено», - сказав він.

За словами Любомира Зубача, коли забудовник звертався, щоб зробити тут ще й ресторан, мер Львова не підтримав це рішення, бо не було ясності, що буде з озером.

Однак, у компанії запевнили, що вже цьогоріч наведуть лад на об’єкті та проведуть основну частину технічних робіт з благоустрою території.

На наступному засіданні комісії, куди запросили і мешканців, розглянуть напрацювання орендарів ділянки, щодо комплексу громадського харчування, який може постати поруч із облаштованим озером.  

«Якщо проєкт буде вписуватися в загальну концепцію простору, тоді добре, якщо ні – тоді будемо говорити лише про відновлення озера та благоустрій цієї території»,– сказав Любомир Зубач.

Нагадаємо, раніше у Львові містяни поскаржилися на знищену зелену зону на вулиці Замарстинівській. Зазначається, що водії перетворили газон у багнюку, яку вони розносять на тротуар.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності