У Львові готують до продажу під забудову ділянку над колектором Полтви

У Львові готують до продажу під забудову ділянку над колектором Полтви
Фото: Львівська міська рада

На території планують збудувати спортивний комплекс

Львівська міська рада готує до продажу з аукціону земельну ділянку на вулиці Лінкольна, через яку проходить каналізаційний колектор річки Полтва. На ділянці мають збудувати новий спортивний комплекс. Проєкт ухвали опублікували на Інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради.

Згідно з пояснювальною запискою до проєкту ухвали, йдеться про територію площею 0,95 га. Управління земельних ресурсів міської ради має розробити проєкт землеустрою щодо відведення ділянки. Згодом відведену землю мають виставити на аукціон, її призначення — для будівництва та обслуговування мультифункціонального спортивного комплексу. При цьому через ділянку, окреслену на плані, проходить каналізаційний колектор річки Полтва.

Начальник Управління земельних ресурсів Львівської міської ради Сергій Коровайник розповів журналістам LVIV.MEDIA, що переносити колектор для забудови ділянки не будуть. Навпаки, у Львівводоканалі мають намір прокласти поряд ще один дублюючий колектор. При цьому посадовець зазначив, що у міськраді розташування обох колекторів врахували, і що вони не завадять будівництву.

“З аукціону ми продаватимемо цю ділянку одразу з певними умовами та обмеженнями. Будівля має бути розташована за межами не лише наявного, а й нового колектора. Процес будуть контролювати, і жодних споруд на самих колекторах будувати не будуть. Там, можливо, розташують паркувальну зону, або ж якісь дрібні об’єкти, які не потребують капітального будівництва”, — розповів Сергій Коровайник.

За його словами, такі обмеження вплинуть на стартову ціну земельної ділянки на аукціоні. Наразі плани забудови не є остаточними, і можуть частково змінюватися, проте, через розташування колектора, капітальне будівництво на половині площі земельної ділянки є неможливим.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності