Суд повернув у державну власність ще одну земельну ділянку в Брюховичах

Суд повернув у державну власність ще одну земельну ділянку в Брюховичах

Прокуратура з третьої спроби витребувала землю, яка майже 20 років незаконно перебувала у приватній власності

Суд задовольнив позов прокуратури та повернув земельну ділянку у Брюховичах у державну власність. Площа поверненої ділянки становить 0,04 га. Про рішення суду повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури у четвер, 4 січня.

У судовому рішенні йдеться про одну з ділянок землі у Брюховичах, які місцева селищна рада ще у 2004 році незаконно вилучила з державної власності. Після відчуження 18 га лісу передали в оренду, а згодом продали компаніям «Буддизайн» і «Новобуддизайн». Ці підприємства своєю чергою подрібнили і перепродали землю приватним особам.

Одну з ділянок площею 0,7 га у «Новобуддизайну» викупив Руслан Музика. У 2012 році прокуратура намагалася повернути цю землю державі й суд задовольнив її позов. Однак Руслан Музика на стадії виконання рішення суду поділив її на сім різних ділянок, одну з яких продав.

Ділянку землі в Брюховичах площею 0,04 га, купила Інна Проценко, а потім у 2015 році подарувала її своєму колишньому чоловіку Івану Косенку. У 2018 році прокуратура подала до суду, щоб витребувати у нього зазначену ділянку, проте під час розгляду справи виявилося, що він не є власником землі. У 2019 році Шевченківський районний суд визнав недійсним договір дарування, тож вийшло, що землею все ще володіла колишня дружина Івана Косенка — Інна Проценко.

У 2023 році прокурори звернулися до суду з новим позовом. Цього разу відповідачкою стала Інна Проценко. Наприкінці грудня 2023 року Шевченківський районний суд Львова задовольнив позов прокуратури і 0,04 га землі в Брюховичах повернули у власність держави.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності