Новояворівській громаді повернули понад 26 га землі, які орендувала енергетична компанія

Новояворівській громаді повернули понад 26 га землі, які орендувала енергетична компанія

Підприємство протягом року не сплачувало орендної плати та не користувалося ділянкою

Земельну ділянку у Яворівському районі площею понад 26 га, яку орендувало підприємство “Скай Енерджи Юкрейн”, вилучили та повернули Новояворівській громаді. Компанія протягом року не сплачувала орендної плати, за цей час вона заборгувала майже мільйон грн. Через систематичну несплату Новояворівська міська рада вирішила розірвати договір про оренду та подала до суду. Про повернення ділянки громаді повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури у вівторок, 21 листопада.

За матеріалами справи, підприємство “Скай Енерджи Юкрейн”, одним з власників якого є Руслан Печенко, орендувало земельну ділянку поблизу села Старичі, Яворівського району з листопада 2018 року. Договір про оренду уклали на 49 років. На ділянці площею 26,4 га компанія мала побудувати енергогенерувальні підприємства. 

У грудні 2022 року “Скай Енерджи Юкрейн” припинило сплачувати орендну плату за земельну ділянку. Через більш ніж рік несплати заборгованість підприємства склала майже мільйон грн. Також виявилося, що компанія так і не розпочала будівництва на орендованій ділянці. У березні 2023 року суд зобов’язав “Скай Енерджи Юкрейн” повернути до місцевого бюджету 929,5 тис. грн боргу, проте через систематичну несплату Новояворівська міська рада вирішила розірвати договір про оренду. 

19 жовтня суддя Господарського суду Львівської області Олеся Галамай ухвалила рішення про розірвання договору про оренду між Новояворівською міською радою та підприємством “Скай Енерджи Юкрейн”. Земельну ділянку поблизу села Старичі, Яворівського району вже повернули у власність Новояворівської громади.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності