• Головна
  • Новини Львова
  • Компанія донецького ексрегіонала просить в ЛМР дозвіл на будівництво готелю та ресторану

Компанія донецького ексрегіонала просить в ЛМР дозвіл на будівництво готелю та ресторану

вул. Залізнична,7

Будувати новий заклад хочуть неподалік Головного залізничного вокзалу у Львові

Депутати Львівської міської ради розглянуть проєкт ухвали, яка дозволяє компанії ТОВ “Вертикаль Інвест Груп“, що належить колишньому керівнику фракції Партії регіонів в Донецькій облраді Сергію Напраснікову, укласти договір оренди на ділянку неподалік львівського залізничного вокзалу. На цій території він планує збудувати готель та ресторан. Відповідний документ оприлюднили у четвер, 11 квітня, на офіційному порталі міської ради Львова.

Йдеться про земельну ділянку площею 0,1207 га на вул. Залізничній, 7. Ця ділянка входить до території на яку ще у 2018 році виконком Львівської міськради погодив розроблення детального плану, однак його досі не затвердили. Частково зруйновані нежитлові будівлі, які є на цій ділянці, належать ТОВ “Вертикаль Інвест Груп“, яке хоче орендувати землю. Зазначимо, у Державному кадастрі право власності на оренду не визначено.

Дві компанії вимагали у суді скасувати отриманий дозвіл міськради

Як відомо із пояснювальної записки до проєкту ухвали, міськрада у березні 2021 році вже дозволила ТОВ “Вертикаль Інвест Груп“ розробити проєкт землеустрою на цю ділянку, однак тоді приватне акціонерне товариство “Ірокс”  та ТзОВ “Галичбудмонтаж” звернулися до суду щодо скасування цього дозволу, оскільки на цій ділянці є їхні суміжні об’єкти.

У постанові суду вказано, що ці дві компанії-позивачі є співвласниками нерухомості, яка розташована на ділянці на вул. Залізничній, 7. Спершу у липні 2021 року Львівський окружний адміністративний суд задовільний цей позов та скасував дозвіл міськради, який отримало ТОВ “Вертикаль Інвест Груп“, однак у серпні 2022 року міськрада подала апеляційну скаргу і через чотири місяці Восьмий апеляційний суд задовольнив її, аргументуючи це тим, що проєкту землеустрою мав на меті лише формування земельної ділянки як окремого об`єкта.

Компанія колишнього регіонала вдруге просить дозвіл міськради

Тепер у лютому цього року ТОВ “Вертикаль Інвест Груп“ знову звернулося до міськради з проханням отримати дозвіл на розроблення проєкту землеустрою на цю ділянку та укласти договір оренди на 5 років для будівництва об’єкта туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування. Як вказано у документі, вартість оренди землі ставитиме майже 300 тис. грн на рік.

За даними аналітичної системи YouControl ТОВ “Вертикаль Інвест Груп“ створили чотири роки тому у Львові. Компанія займається будівництвом, а її власником є Сергій Напрасніков, який також володіє ТзОВ “ЖК Грінвуд” та ЖК “Парксайд” у якому він є власником, директором та головним бухгалтером. Крім цього він є засновником донецьких будівельних компаній “Донстройка” та “Калінка-Донецьк”, а раніше був підписантом “1-го Донецького авторемонтного заводу”. Зазначимо також, що Сергій Напрасніков був керівником фракції Партії регіонів в Донецькій облраді у часи президентства Ющенка.

Пов’язані скандали

Як повідомляло видання “Діло”, ЖК “Парксайд”, який володіє колишній регіонал планує збудувати на 87 гектарах землі новий житловий район за кільцевою дорогою у селі Басівка Сокільницької ТГ, що за кілька кілометрів від Львова. Масштабна забудова включає 40 будинків висотою у 6 поверхів загалом на 12 тисяч квартир. Також тут обіцяють звести 2 школи, 12 дитсадків, 5 стадіонів, 2 лікарні, 20 га скверів, озеро, водний парк, 12 тисяч паркомісць та торгово-розважальний центр.

Заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач назвав це будівництво аферою та маніпуляцією, оскільки ЖК “Парксайд” вже рекламують його на сайтах продажу нерухомості, називаючи його “сучасним європейським містечком у Львові”, хоч село Басівка й не належить до Львівської ТГ. За його словами цей ЖК не має централізованого водопостачання та водовідведення і в найближчому майбутньому не буде його мати.

Зазначимо, що депутати розглядатимуть ухвалу, щодо дозволу оренди ТОВ “Вертикаль Інвест Груп“ землі біля залізничного вокзалу на сесії Львівської міськради, вони можуть дозволити почати процес підготовки до укладення договору оренди, або ж не підтримати таке рішення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності