День піхоти 6 травня: Зеленський та Сирський привітали захисників України

піхотинці

Українські лідери привітали українських піхотинців з професійним святом

У понеділок, 6 травня, в Україні вшановують піхотинців — солдатів та офіцерів піхотних підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України.

Президент України Володимир Зеленський привітав піхотинців та подякував за те, що вони виконують найважчі завдання на передовій у боротьбі за свободу нашої країни.

“День піхоти. Професійний день наших воїнів, які виконують найскладніші завдання на фронті, знищують окупанта попри все та здобувають захист для нашої держави і людей. Дякую кожному й кожній в українській піхоті за службу й характер, за щоденний героїзм, за те, що ви є надійною основою нашої оборони! Пишаємося українськими піхотинцями", — зазначив Зеленський.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський також привітав українських воїнів та подякував їм за стійкість, силу та мужність. Він наголосив, що це свято мужніх воїнів та зазначив, що піхота — це про витримку, мужність, відвагу та героїзм.

“Шановні побратими, я хочу вас усіх привітати з нашим професійним святом — з Днем піхоти. Хочу подякувати вам за мужність, стійкість та героїзм. За зразкове виконання свого військового обов’язку. За вірність військової присяги. За те, що ви тримаєте свої рубежі, позиції. Кожного дня бачу, як ви нищите ворога, завдаєте йому величезних втрат. Всі хочу сказати велике дякую”, — наголосив Олександр Сирський.

До привітань також приєднався очільник Львівської ОВА Максим Козицький. Він також вшанував пам'ять полеглих українських піхотинців, які назавжди залишаться у строю.

“Ви – ті, без кого неможливо стримати окупантів. Ви – ті, без кого неможливо піти у наступ. Ви – завжди на лінії зіткнення. Від вас залежить дуже багато. Іноді – все. Ви – основа Сухопутних військ ЗСУ”, — написав Козицький.

День піхоти відзначають у річницю битви під Жовтими Водами

День піхоти — професійне свято українських піхотинців — офіційно започаткували у 2019 році за указом тодішнього Президента Петра Порошенка. Цьогоріч українці відзначатимуть його вшосте. Мета свята — вшанування героїзму бійців механізованих, мотопіхотних та гірсько-штурмових частин і підрозділів Сухопутних військ.

Дату 6 травня обрали невипадково. Саме цього дня 1648 року козацьке військо здобуло перемогу в Битві під Жовтими Водами — це перша переможна битва під проводом Богдана Хмельницького. Також 6 травня християни відзначають День Святого Георгія Побідоносця, який вважається покровителем українських воїнів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності