• Головна
  • Україна
  • ГУР та Повітряні Сили підтвердили збиття російського літака А-50У

ГУР та Повітряні Сили підтвердили збиття російського літака А-50У

ГУР та Повітряні Сили підтвердили збиття російського літака А-50У

Літак збили над Азовським морем

ГУР та Повітряні Сили збили російський літак А-50У. Інформація про це з'явилася ввечері 23 лютого на сторінці Головного управління розвідки МО України.

“У результаті спільної операції Головного управління розвідки Міністерства оборони України та Повітряних Сил ЗСУ над Азовським морем збили черговий цінний російський літак А-50У”, — йдеться у повідомленні.

Знищений А-50У це нова модернізована російська версія літака. “Це повітряний командний пункт, який держава-агресор використовувала для дальнього радіолокаційного виявлення, управління та наведення для ударів по Україні ракетами зі стратегічної авіації”, — йдеться у повідомленні.

 “Збиття А-50У ― черговий серйозний удар по  потенціалу та можливостях терористичної Москви. Різке падіння швидкості та висоти підбитого літака А-50У зафіксовано поблизу міста Єйськ”, — повідомляють в ГУР. Вартість літака, яких у Росії залишились одиниці, становить 350 мільйонів доларів.

Про збиття літака написав і командувач Повітряних Сил Збройних Сил України Миколи Олещука. “А-50 із позивним "Баян" долітався! Вітаю окупантів "С Днем защитника отечества! Святкувати треба вдома, і так, щоб Баян не порвати!”, — написав Микола Олещук на своїй сторінці у Telrgram.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності