• Головна
  • Війна
  • ЗСУ підбили два літаки над акваторією Азовського моря

ЗСУ підбили два літаки над акваторією Азовського моря

ЗСУ підбили два літаки над акваторією Азовського моря

Мова йде про ворожі літаки А-50 та Іл-22

Ввечері 14 січня українські військові, ймовірно, уразили два літаки Повітряно-космічних сил Російської Федерації над акваторією Азовського моря. Про це повідомив заступник комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Юрій Мисягін.

"Близько 21:00 українськими підрозділами було нанесено вогневе ураження по двох літаках ПКС РФ, а саме літаку А-50 ДРЛО та бомбардувальнику Іл-22, які перебували над акваторією Азовського моря", — написав Мисягін.

Він додав, що борт А-50 було збито, тоді як Іл-22М підбито, літак перебував у повітрі та намагався дістатися до найближчого аеродрому. Проте в районі Керчі, після початку зниження, зник з радарів.

Інформацію про збиття літака 15 січня частково підтвердив і командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Це вам за Дніпро! Горіть у пеклі, нелюди! P.S. Поки без деталей", — йдеться у дописі.

Довідково: Літак A-50 − це судно дальнього радіолокаційного стеження. Воно призначене для спостереження за цілями в повітрі, на землі та в морі, а також для наведення на них винищувальної авіації. Повідомлялося, що у повітряно-космічних силах РФ перебуває всього 9 таких літаків. Один борт обслуговує 19 осіб (5 льотного, 11 радіо і 3 інженерно-технічного персоналу). Вартість судна становить 0 млн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності