• Головна
  • Війна
  • За тиждень ЗСУ збили п'ять російських військових літаків — Зеленський

За тиждень ЗСУ збили п'ять російських військових літаків — Зеленський

За тиждень ЗСУ збили п'ять російських військових літаків — Зеленський

Також президент закликав російських пілотів зробити для себе вибір, чи брати далі участь у війні проти України

У понеділок, 25 грудня Президент України Володимир Зеленський ще раз привітав українців з Різдвом та розповів про збиття п’яти російських військових літаків за тиждень. Також Зеленський у традиційному вечірньому зверненні закликав російських пілотів зробити для себе вибір, чи брати далі участь у війні проти України.

“Учора, у вечір перед Різдвом, наші воїни збили майже 30 "Шахедів", кілька ракет, ще два російських військових літаки за один вечір. Загалом збито п’ять “сушок” за тиждень перед Різдвом, і це дуже сильно. Усі, хто дає такий результат у наших Повітряних силах, усі наші зенітники, воїни мобільних вогневих груп, підрозділи ППО Сухопутних військ — просто молодці. Дякую вам”, — сказав президент.

“Кожен російський льотчик повинен зробити для себе чіткий вибір — чи брати участь далі у цій війні. Наша ППО ставатиме тільки сильніше. Тим більше, коли ми отримаємо додаткові системи, про які вже домовлено, і F-16”, — додав Зеленський.

Нагадаємо, 22 грудня опівдні ЗСУ на Південному напрямку знищили за годину відразу три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34. Саме ці літаки є носіями керованих авіабомб (КАБів) і ракет Х-59, які обстрілювали Херсонщину. Крім цього, у ніч на 25 грудня українським військовим вдалося ліквідувати два ворожі літаки-винищувачі. Один з них — Су-34, — збили на Донеччині, а інший — Су-30СМ, — над акваторією Чорного моря.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності