• Головна
  • Війна
  • У Повітряних силах пояснили, чому винищувачі F-16 поки не ввезуть в Україну

У Повітряних силах пояснили, чому винищувачі F-16 поки не ввезуть в Україну

У Повітряних силах пояснили, чому винищувачі F-16 поки не ввезуть в Україну

Речник Повітряних сил зазначив, що для винищувачів поки не готовий захист та інша інфраструктура в Україні

Винищувачі F-16 поки не доставлятимуть до України, адже для них не готовий захист та інша інфраструктура. Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі Радіо Свобода, у понеділок, 25 грудня.

Спікера Повітряних Сил попросили прокоментувати інформацію західних аналітиків про те, що перші літаки F-16 можуть доставити в Україну вже до кінця року. Юрій Ігнат нагадав, що президент України провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Тоді Рютте заявив, що Нідерланди підготують перші 18 винищувачів для доставки в Україну.

“Який сенс доставляти літаки сюди? Щоб вони тут стояли під прицілом ворога? Потрібно дочекатися, щоб усе на 100 відсотків було готове: і інфраструктура, і льотчики, які зараз проходять навчання з інструкторами, а також інженерно-авіаційний склад”, — сказав речник ПС.

Нагадаємо, 22 грудня прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна почала готувати до відправки в Україну перші 18 винищувачів F-16. Цю інформацію також підтвердив президент України Володимир Зеленський. Також частину винищувачів Україна отримає від Данії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності