• Головна
  • Україна
  • У Румунії розпочалося навчання українських пілотів на винищувачах F-16

У Румунії розпочалося навчання українських пілотів на винищувачах F-16

У Румунії розпочалося навчання українських пілотів на винищувачах F-16

Нідерланди нададуть від 12 до 18 винищувачів для тренувань як українських, так і румунських пілотів. Підготовка пілотів займе щонайменше пів року.

У Румунії починається навчання українських пілотів на F-16. Воно проходитиме у Європейському навчальному центрі F-16 на військово-повітряній базі Фетешті, яка за 150 кілометрів на схід від Бухареста. Про це 13 листопада написало видання Deutsche Welle

Міністр оборони Румунії Анджел Тилвар і його нідерландська колега Кайса Оллонгрен у понеділок, 13 листопада, відкривають Європейський навчальний центр F-16 (EFTC) на військово-повітряній базі Фетешті.

Нідерланди нададуть від 12 до 18 винищувачів для тренувань як українських, так і румунських пілотів. Перші п'ять F-16 влада Нідерландів відправила до Румунії тиждень тому. Компанія Lockheed - виробник F-16 - забезпечує на навчаннях інструкторів і технічний персонал. Підготовка пілотів займе щонайменше пів року.

Наразі передати Україні F-16 пообіцяли чотири країни. Нідерланди спрямують на потреби України 42 винищувачі - це всі літаки такого класу, які є на озброєні країни. Втім, ЗСУ отримають не всі з них, оскільки "невелика частина з них піде для навчання".

Також літаки Україні пообіцяли Данія - 19 одиниць, Норвегія - до 10. Бельгія розпочне постачання з 2025 року, але кількість запланованих до передачі винищувачів поки невідома. Київ очікує отримати перші з цих літаків у першій половині 2024 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності