• Головна
  • Війна
  • СБУ розслідує падіння російського літака Іл-76 поблизу Бєлгорода

СБУ розслідує падіння російського літака Іл-76 поблизу Бєлгорода

СБУ розслідує падіння російського літака Іл-76 поблизу Бєлгорода

Служба безпеки відкрила кримінальне провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження через падіння російського літака Іл-76. Розслідування відкрили за фактом порушення законів та звичаїв війни. Про це у четвер, 25 січня, повідомили Суспільному у пресслужбі СБУ.

Наразі слідчі з’ясовують усі обставини падіння літака, триває досудове розслідування. У Офісі Омбудсмана наразі не мають інформації про те, що у російському літаку перебувала велика кількість людей. Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець звернеться до ООН та Червоного Хреста з приводу падіння російського літака.

“Ми не побачили жодних ознак того, що в літаку була така велика кількість людей − громадян України чи не громадян України. За моєю інформацією, я не можу сказати ствердно, що там дійсно були військовополонені. Знову ж, я не експерт, але якби в росіян були фото чи відео, що там наші військовополонені, то вони б їх вже використали”, — повідомив Дмитро Лубінець в ефірі телемарафону.

Нагадаємо, 24 січня у мережі з’явилася інформація про те, що поблизу російського Бєлгорода впав військово-транспортний літак Іл-76. Пізніше російське Міноборони заявило, що на борту Іл-76 були українські полонені, які летіли на обмін. У ГУР зазначили, що, згідно з твердженнями росіян, обмін не відбувся саме через збиття Іл-76. Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні падіння російського літака.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності