• Головна
  • Україна
  • Держава профінансує встановлення сонячних та теплових систем у багатоповерхівках

Держава профінансує встановлення сонячних та теплових систем у багатоповерхівках

Сонячна система

Наглядова рада Фонду енергоефективності затвердила нову Програму “ГрінДІМ”

З 7 травня 2024 року в Україні стартує програма “ГрінДІМ”, яка передбачає часткову компенсацію для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) на встановлення теплових насосів та сонячних панелей. Про це повідомили у ДУ "Фонд енергоефективності". 

Нова програма “ГрінДІМ” спрямована на стимулювання використання альтернативних джерел енергії у багатоквартирному житловому фонді. Її було затверджено на позачерговому засіданні Наглядової ради Фонду енергоефективності 4 травня цього року. У рамках програми “ГрінДІМ” ОСББ та ЖБК зможуть отримати гранти на часткове відшкодування вартості теплових насосів, сонячних електростанцій, а також на сертифікацію енергетичної ефективності будинку перед поданням заявки та після реалізації проєкту.

Сума гранту становитиме 70% від вартості обладнання, аудиту та сертифікації енергоефективності.

Гранична сума допомоги:

  • 1 млн грн — на встановлення сонячних панелей;
  • 2 млн грн — на теплові насоси;
  • 15 тис. грн — на сертифікацію енергоефективності будинку.

Детально ознайомитись з умовами Програми можна на сайті Фонду за посиланням. Раніше повідомлялося, що Фонд енергоефективності восени може відновити прийом заявок за пакетом Б (“Комплексний”) у програмі “Енергодім”, яка передбачає комплексну термомодернізацію багатоквартирних будинків.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності