Голова ОСББ побила сусідку, яка поскаржилася на затоплену квартиру

Голова ОСББ побила сусідку, яка поскаржилася на затоплену квартиру
Фото: Freepik

Потерпіла просила 15 тис. гривень моральної компенсації

Галицький районний суд міста Львова визнав винною голову ОСББ у побитті сусідки.

Про це LVIV.MEDIA дізналося із матеріалів справи №461/3028/21

У судовому вироку йдеться, що 8 січня 2021 року, приблизно о 15:00  голова ОСББ у своїй квартирі нанесла легкі тілесні ушкодження своїй сусідці, залишивши синці на її руках та передпліччі.

На суді голова ОСББ своєї вини не визнала і заперечила, що завдавала школи своїй сусідці. Натомість, лише намагалася відібрати у неї телефон, яким сусідка знімала відео у її квартирі.

Потерпіла розповіла, що теж мешкає у цьому будинку у квартирі, яку неодноразово затоплювало. Тож вона звернулася до голови ОСББ, щоб та призначила комісію, яка мала підтвердити пошкодження у помешканні.

Після огляду комісією квартири, жінка прийшла до голови ОСББ, передати їй документ про затоплення та отримати ключі від горища будинку. Проте та відмовилася дати їй ключі. Сусідка стала знімати відмову на мобільний телефон. А голова ОСББ натомість схопила її за руки та вдарила у плече.  

Свідки на суді зазначали, що стосунки у жінок були неприязними і раніше, Адже між ними вже виникали конфлікти.

Вислухавши усі сторони, суд дійшов висновку, що голова ОСББ таки вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.125 КК України, тобто нанесла сусідці умисне легке тілесне ушкодження.

Потерпіла зажадала від голови ОСББ компенсації матеріальної та моральної шкода. А саме, щоб їй повернули 2 435,58 грн, витрачених на лікування, та ще оплатили 15 тисяч гривень моральної компенсації. Адже, з її слів, після інциденту вона пережила стрес, який вплинув її здоров’я.

Суд, натомість, зобов’язав голову ОСББ виплатити жінці матеріальну шкоду (2 435,58 грн) , а от розмір моральної зменшив втричі – до 5 тисяч гривень.

Таким чином сусідка отримає від голови ОСББ  понад 7 тисяч гривень.

Нагадаємо, На Львівщині судитимуть жителя Самбірщини, який через ревнощі вбив знайомого.

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності