У Львові вже 2 ОСББ подали документи на компенсацію половини вартості генераторів

У Львові вже 2 ОСББ подали документи на компенсацію половини вартості генераторів

Станом на 9 листопада 61 ОСББ вже придбало генератори різної потужності та працюють над запасами палива до них.

Про це йдеться на сайті Львівської міської ради.  

Водночас рятувальники наголошують, що зберігати паливо у підвалах житлових будинків не можна.

Так, ДСНС найперше рекомендує повністю заповнити пальним бак генератора — це приблизно 15-20 л. А після того, як паливо закінчиться, поїхати на автозаправну станцію і докупити. Також можна придбати талони на пальне замість реального або ж зберігати його в гаражі когось із мешканців будинку. Рятувальники радять зберігати паливо в металевих, а не пластикових, каністрах.

Додамо, Програма часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Львівської міської територіальної громади під час підготовки опалювального сезону 2022-2023 років передбачає компенсацію на відшкодування вартості закупівлі електрогенераторів у багатоквартирних будинках 3-х та більше поверхів. Сума відшкодування не може перевищувати 50% вартості електрогенератора, але може становити не більше 30 тис. грн. Є вимоги до електрогенератора — його номінальна потужність має бути від 3 кВт.

Щоб стати учасником Програми, мешканці спільно з балансоутримувачем будинку — це ОСББ, управляючі компанії, виконавці житлових послуг будинків, а також ЖБК — спочатку мають оплатити купівлю електрогенератора через банк. Далі, для отримання компенсації, подають через ЦНАП або сервіс електронних звернень на розгляд комісії пакет документів:

  • заяву встановленого зразка на часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенератора;
  • копії платіжних документів (первинні документи, які підтверджують факт отримання електрогенератора та здійснення оплати за наданий товар);
  • копії документів із зазначенням технічних характеристик та серійного номера електрогенератора (або інше заводське маркування);
  • копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців юридичної особи, яка забезпечує утримання будинку;
  • документ, який підтверджує повноваження юридичної особи на управління спільним майном (копія договору чи витяг із протоколу).

Опісля подачі документів створена для цього комісія розглядає звернення, формує та затверджує перелік учасників, які відповідають вимогам Програми, та скеровує протокол головним розпорядникам коштів — районним адміністраціям. Районна адміністрація готує зведений перелік усіх учасників Програми та готує проєкт розпорядження Львівського міського голови про розподіл часткової компенсації на придбання електрогенераторів.

Відповідну програму прийняли у п’ятницю, 4 листопада.

Станом на сьогодні вже два ОСББ подали документи на компенсацію.

Нагадаємо, Львівська міська рада планує виділити 10 млн гривень для відшкодування 50% вартості генераторів для населення. Зазначається, що йдеться лише про перший етап, надалі цю суму можуть збільшити.

А Кабмін затвердить постанову, яка звільнятиме від сплати ПДВ та ввізного мита важливі для проходження опалювального сезону товари.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності