• Головна
  • Україна
  • Ухилянт програв справу в апеляції та отримав три роки тюрми

Ухилянт програв справу в апеляції та отримав три роки тюрми

Суд виніс вирок ухилянту

Вирок отримав мешканець Черкаської області

У Черкаській області 29-річний чоловік, який ухилився від служби в Збройних силах України, отримав три роки ув’язнення. Як повідомила пресслужба Черкаської обласної прокуратури, обвинувальний вирок ухвалив Драбівський районний суд стосовно 29-річного жителя Золотоніського району, який ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

Три роки в’язниці за ухилення від мобілізації

Ухилянт, придатний до військової служби, не маючи підстав для відстрочки від призову, під час перебування в приміщенні одного з відділів Золотоніського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, категорично відмовився отримувати повістку від уповноваженої особи, попри те, що йому було належним чином повідомлено про наслідки невиконання зобов'язання.

Водночас чоловік у жовтні та листопаді 2023 року не з'явився у визначений час до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, попри те, що був заздалегідь попереджений повісткою, і про причини неявки не повідомив.

“Рішенням суду апеляційної інстанції йому призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі", — повідомили у прокуратурі. Суд підтримав обґрунтовану позицію прокурора, визнав обвинуваченого винним в інкримінованому йому порушенні та призначив покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності