• Головна
  • Війна
  • ЗСУ збили над Чорним морем російський дрон “Форпост”

ЗСУ збили над Чорним морем російський дрон “Форпост”

Українські зенітники збили російський БпЛА "Форпост".

Збити дрон вдалося воїнам Одеської зенітної ракетної бригади

Українські зенітники знищили в акваторії Чорного моря ударно-розвідувальний безпілотник російських загарбників "Форпост". Про це у понеділок, 1 квітня, повідомило Повітряне командування "Південь".

"Упродовж дня, 1 квітня 2024 року, воїнами зенітної ракетної Одеської бригади знищено російський ударно-розвідувальний БПЛА "Форпост" в акваторії Чорного моря", – йдеться у повідомленні. 

“БпЛА “Форпост” — тактичний ударно-розвідувальний безпілотний літальний апарат, виготовлений на базі ізраїльських дронів Searcher. Його злітна маса може складати 500 кг з тривалістю польоту до 18 години на висоті до 6000 метрів. Він може використовувати керовані авіабомби з лазерним наведенням. Після початку повномасштабного вторгнення перший “Форпост” ЗСУ збили 11 березня 2022 року у Житомирській області. Загалом станом на вересень 2023 року в Україні було знищено 6 “Форпостів”.

Нагадаємо, що в пʼятницю, 29 березня, росіяни атакували Одещину двома керованими авіаційними ракетами Х-59 з акваторії Чорного моря. Одеська ракетно-зенітна бригада збила обидві цілі, проте уламки впали на території міста, постраждало троє людей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності