• Головна
  • Україна
  • Українські зенітники відпрацювали по російських літаках на відстані понад 150 км

Українські зенітники відпрацювали по російських літаках на відстані понад 150 км

Микола Олещук розповів про те, що українські зенітники відпрацювали по російських літаках на відстані понад 150 км, фото Повітряних сил

Командувач Повітряних сил повідомив, що результати бойової роботи ще перевіряють

Українські військові «відпрацювали по ворожих літаках на відстані понад 150 кілометрів», повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук у п’ятницю, 8 березня.

«Чи не щодня розрахунки зенітних ракетних військ Повітряних сил полюють на російські винищувачі. Буквально вчора було бойове застосування по ворожих літаках на відстані понад 150 км. Працюємо і сьогодні! Перевіряємо результат бойової роботи», — зазначив він.

Командувач додав, що росіяни продовжують атакувати позиції ЗСУ керованими авіабомбами, але підлітати близько вже не наважуються. Крім того, за словами Олещука, останні втрати авіації змусили росіян зменшити кількість авіаударів керованими авіабомбами та зменшити спроможності ворога у веденні радіолокаційної розвідки.

«За нашими даними, серед російських пілотів уже почались певні «дискусії» щодо рішень військового керівництва — посилати їх в один кінець. Такі розмови, а, можливо, і саботаж під час виконання завдань окупантами лише зростатимуть, коли Повітряні сили отримають від західних партнерів більше інструментів для захисту нашого неба від повітряних атак ворога», – додав командувач Повітряних сил ЗСУ.

Нагадаємо, 23 лютого в Повітряних силах Збройних сил України повідомили про збиття російського літака далекого радіолокаційного виявлення А-50. Це третя втрата російського А-50. Раніше аналогічний літак вивели з ладу білоруські партизани на авіабазі Мачулищі в лютому 2023 року, а 14 січня 2024 року Повітряні сили ЗСУ збили літаки А-50 та Іл-22.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності