• Головна
  • Україна
  • Одесит наводив російські ракети на будівлі прокуратури, щоб помститися за судимість

Одесит наводив російські ракети на будівлі прокуратури, щоб помститися за судимість

Фото затримання зрадника в Одесі

Він також передавав росіянам персональні дані працівників СБУ та прокуратури в Одесі

Правоохоронці затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури в Одесі. Так чоловік намагався помститися за те, що його судили за публічні антиукраїнські заяви. Також чоловік відправляв росіянам персональні дані правоохоронців, які були йому відомі, повідомила пресслужба СБУ у середу, 24 квітня.

Зраднику загрожує довічне ув’язнення

За даними правоохоронців, підозрюваний одесит збирав інформацію про переміщення особового складу ЗСУ та військової техніки в Одесі та намагався виявити місця розташування систем протиповітряної оборони. Також зрадник передавав російським кураторам персональні дані відомих йому співробітників прокуратури та слідчих СБУ та закликав ворога вдарити ракетами по будівлях прокуратури та Служби безпеки у місті.

До цього, у 2019 році, підозрюваного судили за антиукраїнські заяви — він публічно закликав змінити чинні кордони держави. Тоді він відбувся п’ятьма роками іспитового терміну, і навесні 2023 року почав знову публікувати в соцмережах антиукраїнські заяви. Щоб помститися за судимість, чоловік почав співпрацювати з російськими спецслужбами.

Рецидивіста затримали під час того, як він намагався передати росіянам координати системи протиповітряної оборони в Одесі. Під час обшуку в помешканні затриманого правоохоронці вилучили три бойові гранати та набої до стрілецької зброї. Йому повідомили про підозру у державній зраді, наразі чоловіка тримають під вартою. Триває досудове розслідування, попередньо зрадникові загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, СБУ знешкодила коригувальника, який наводив російські авіабомби на базу Kraken у Харкові. Також зрадника, який коригував удари по Придніпровській ТЕС, засудили до 15 років в’язниці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності