• Головна
  • Війна
  • Ексрегіонал наводив російські авіаудари по позиціях ЗСУ на Сумщині

Ексрегіонал наводив російські авіаудари по позиціях ЗСУ на Сумщині

Фото затриманнязрадника на Сумщині
Фото: Офіс Генерального прокурора

Зрадника затримали на гарячому — коли він розвідував оборонну лінію ЗСУ в області

На Сумщині правоохоронці затримали місцевого мешканця, який співпрацював з російськими спецслужбами. Чоловік розвідував позиції ЗСУ в області та надсилав дані ворогу для наведення авіаційних ударів по українських військових. Про затримання зрадника повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора у понеділок, 8 квітня. До слова, затриманий тривалий час був членом місцевого осередку «Партії регіонів».

Зрадник був членом місцевого осередку “Партії регіонів”

За даними правоохоронців, уродженець Росії, який тривалий час проживає в Україні, почав співпрацю зі співробітником федеральної служби безпеки держави-агресора нещодавно — з лютого 2024 року. “Підозрюваний збирав дані про розміщення військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань, кількість їхнього особового складу та військової техніки на території Охтирського району Сумської області. GPS-координати передавав куратору. Також він закликав оперативно уражати скупчення українських захисників”, — повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Як повідомили у Службі безпеки України, зрадника затримали на гарячому — під час чергової розвідувальної вилазки. Чоловік намагався встановити точні координати одного з військових об’єктів ЗСУ на оборонній лінії у Сумській області. Зловмисника вдалося затримати до того, як він відправив своєму координаторові фото та геолокацію потенційної цілі окупантів. Також правоохоронці зазначили, що затриманий тривалий час був членом місцевого осередку “Партії регіонів”.

У зловмисника вилучили його телефон з доказами спілкування з представниками ФСБ. Йому повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Наразі зрадник перебуває під вартою, триває досудове розслідування. Ексрегіоналу загрожує 15 років позбавлення волі, або ж довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, навідника удару по піцерії в Краматорську, під час якого загинули 13 людей та ще 64 постраждали, засудили довічного ув’язнення. Також СБУ затримала військовослужбовця ЗСУ, який зливав інформацію ворогу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності